Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Служители на MetLife доброволстват с Habitat for Humanity България, подкрепяйки проекти в полза на обществото в Европа, Близкия Изток и Африка

Проектите са част от подновения за втора година ангажимент на MetLife към Habitat for Humanity International.

София (23 май, 2017 г.) - MetLife възобнови регионалното си партньорство с Habitat for Humanity България в Европа, Близкия изток и Африка, като отбеляза с проекти в целия регион - Седмицата на общественополезните дейности, стартираща на 15 май.

Партньорството, което е финансирано от филантропския клон на MetLife – Фондация MetLife, ангажира служители на компанията, собственици на жилища и членове от общността да работят заедно по проекти свързани с жилищно строителство, ремонти на къщи и обновяване на общността на Habitat for Humanity в България, Египет, Англия, Унгария, Ирландия, Йордания, Ливан, Полша и Румъния.

„Идеята за Седмицата на общественополезните дейности дойде директно от нашите служители работещи в региона на Европа, Близкия изток и Африка. Повече от 750 служители от 21 страни доброволстваха през изминалата година и споделиха, че желаят да окажат още по-голяма подкрепа на Habitat for Humanity през 2017г.", каза Мишел Халаф, президент на MetLife EMEA и член на борда на Фондация MetLife. "Седмицата на общественополезните дейности предлага на служителите фантастичната възможност да подкрепят общностите, в които те работят."

По време на Седмицата на общественополезните дейности близо 25% от служителите на MetLife България се включиха активно в строителните дейности по социалния проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“. Жилищата, всяко от които е с площ от 86 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди.

"Развълнувани сме от партньорството ни с компания MetLife, което продължава втора поредна година", сподели Минчо Бенов, Национален директор на Habitat for Humanity България. "Чрез тази инициатива имаме възможност да подкрепим мисията на Habitat в Европа, Близкия изток и Африка".

Фондация MetLife има дългогодишна традиция в подкрепата на инициативи, които ангажират доброволците на MetLife в дейности, подобряващи качеството на живот и увеличаващи възможностите в общностите, които обслужват.

Допълнителна информация:

Визията на Habitat for Humanity International е свят, в който всеки има достойно жилище. От основаването си през 1976 г. до сега, организацията е помогнала на повече от 6.8 милиона души да бъдат по-силни, стабилни и независими чрез жилищно подпомагане, включително строителство на нови домове, реновиране и ремонти, както и чрез разширяване на достъпа до по-добри жилищни условия чрез своите продукти и програми. Хабитат се застъпва също и за идеята за подобряване на достъпа до достойни и финансово достъпни жилища, като предлага разнообразие от услуги за жилищни подобрения, които дават възможност на семейства с ограничени средства да направят необходимите подобрения на своите домове, както времето и ресурсите им позволяват. Като неправителствена организация работеща по жилищна проблематика в над 70 страни по света, Хабитат си партнира с хора от различна раса, религия и националност, в осъществяване на своята мисия.

За да научите повече за Хабитат, да направите дарение или да се включите в доброволческа дейност, посетете: http://www.habitat.org/emea

Хабитат България /Фондация „Подслон за човечеството”/ е национална организация на Habitat for Humanity International. Хабитат България е създадена през 2001 год. и за периода от 15 години е успяла да предостави услуги за подобряване на жилищните условия и развитие на общността на над 5 000 семейства, в 24 населени места. Организацията популяризира идеята за адекватните жилищни условия като основно човешко право и работи за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на жилищната бедност. Подробна информация за дейността на фондацията можете да получите на: https://www.facebook.com/HabitatForHumanityBulgaria

За MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET), чрез своите клонове и дъщерни дружества ("MetLife"), е една от най-големите животозастрахователни компании в света. Основана през 1868 г., MetLife е глобален доставчик на застраховки живот, пенсионни схеми, социални придобивки за служители и управление на активи. Обслужвайки около 100 милиона клиенти, MetLife развива дейност в близо 50 държави и заема водещи пазарни позиции в САЩ, Япония, Латинска Америка, Азия, Европа и Близкия Изток. За повече информация посетете www.metlife.com.

За Фондация MetLife

Фондация MetLife е създадена през 1976 г., за да продължи дългогодишните традиции на корпоративен принос и обществена ангажираност на MetLife. От основаването си до края на 2015 г., Фондация MetLife е предоставила над 700 милиона долара безвъзмездна помощ и 70 милиона долара инвестиции в програми на организации, оказващи положително влияние върху живота в техните общности. Днес фондацията е отдадена на това да развива финансовото приобщаване чрез предоставянето на 200 милиона долара през следващите пет години, за да помогне в изграждането на по-сигурно бъдеще за хората и общностите по целия свят. За да научите повече за Фондация MetLife, посетете www.metlife.org.

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.